Om klubben

Velkommen til Digitalkameratene fotoklubb.

 

Vi er noen entusiaster som liker å fotografere det meste. Gatefoto, Makro, Lek med lys og farger, Focus staking, Detaljer, Natur å dyreliv, Mennesker og portretter osv  osv :) Vi i Digitalkameratene har en stor forkjærlighet for det forfallne i bygninger, kjøretøy og annet.


Som fotoklubb representerer vi Digitalkameratene og ikke ett typisk sted. Medlemmer kan være fra hele Norge. Vi har base i Askim/Rakkestad og skifter på å ha medlemsmøter på disse stedene.

 

Fraflytta og forlatte bygninger står mange steder , og vi i Digitalkameratene ønsker  å ta bilder av, og dokumentere disse før de er borte for alltid.  Disse gamle og ofte flotte bygningene må vike plass til nymotens leiligheter og annet tral som skal ha plass i vårt samfunn. 

 

Det er viktig å påpeke at vi i ALDRI bryter oss inn i noen bygninger .  De bygninger som er i såpass bra stand at de er låst forsøker  vi å finne ut hvem som eier bygningen, og ber om tillatelse til å ta bilder.  

 

Hvis naturen og tidens tann har tæret så mye på bygningsmassen, slik at dører og vinduer står åpent, så går vi inn og tar bilder av det som står igjen. Bygninger som er i så dårlig forfattning, at det rett og slett er en stor risiko for ras/skade hvis man går inn får stå i fred.  VIKTIG!!!    Når vi fotograferer forfallne byggninger så rører vi aldri noe av det vi måtte se og finne i bygnigene. Vi respekterer den historien som ligger der og vi ønsker kun å dokumentere dette. Dessverre så finnes det alt for mange der ute som kun har til intensjon å ødelegge meste mulig av slike gamle bygg. Noe vi i Digitalkameratene tar sterk avstand fra.  Vi har også med vilje unnlatt å skrive hvor de forskjellige bildene er tatt. Nettopp for at de skal få stå i fred så lenge som mulig.

 

Det er ikke å stikke under en stol, at vi kan bli møtt med noen rare blikk når vi spør om å få lov å ta bilder av forfallne hus.   Hva  " den gamle rønna der" ..... Er det noe  å ta bilder av.

Men etter litt mer forklaring og kanskje også å ha vist fram noen bilder så blir vi oftest møtt med positivitet der ute.

 

Har du samme interesse som oss, og ønsker å bli med. Liker å ta portrettbilder og kanskje tenke litt utenfor boksen også. Kanskje du bor slik til i landet at du ikke har noen lokal klubb, men ønsker å være medlem av en klubb. Du er hjertelig velkommen til å sende oss en epost. Vi vurderer forløpende de søknader som vil komme.

 

Hvis du har ett sted hvor det står ett gammelt fraflyttet hus , fabrikk , andre lokaler eller kansje en nedlagt eventyr park. Så ta kontakt med oss så kommer vi en tur å tar bilder til forvaring for framtiden.

 

Send oss en epost hvis du har eller vet om noen gamle bygg som fortjener å blir foreviget.

 

                                               Epost : kontakt@digitalkameratene.com